Woordkasteel

Een compleet spellingpakket voor kinderen vanaf 6 jaar met 14 spelletjes, op ieder niveau in te stellen. Met 180 woordenlijsten, toetsen, oefenpakketten voor specifieke spellingproblemen en alles natuurlijk op een speelse manier.
Klik op het kasteel of hieronder om naar de site van Woordkasteel te gaan.

Woordkasteel ......


Kennisnet

Stichting Kennisnet Ict op school is de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs. De stichting behartigt de belangen van de Nederlandse onderwijssector op het gebied van ict, biedt hulpmiddelen bij het maken van keuzes voor ict-producten en diensten en levert educatieve diensten aan leerkrachten, ouders én leerlingen (kids) en producten om het leren te vernieuwen. Ook is Kennisnet Ict op school het expertisecentrum als het gaat om ict en onderwijs. De activiteiten van Kennisnet Ict op school zijn ondergebracht in twee takenclusters Dienstverlening (Kennisnet) en Belangenbehartiging (Ict op school).

Kids is het onderdeel van Kennisnet waarin een aantal educatieve programma's per niveau is samengebracht.
Naar kids Kennisnet .......


Meester Sipke

'Meester Sipke' heeft een eigen zoekmachine.

Typ maar eens in: vlinders, Irak, postzegels, musea, Romeinen.

Als je niets vindt, kun je meester Sipke e-mailen of zoeken in de internetwijzer: 'www.internetwijzer-bao.nl' , waar je in een aparte rubriek voor leerlingen ook per vak kunt zoeken naar informatie.

Wil je kijken, ga dan naar:
Meester Sipke
........


Leerspellen.nl

Spelletjes/games zijn er volop te vinden op het internet, maar de spelletjes op Leerspellen.nl zijn leuk om te spelen èn ze kunnen je ook nog wat leren. Het is niet moeilijk om een spel te vinden. Je kunt dit doen op drie manieren:
1. Je zoekt bij de groep waar je in zit een spel uit. Alle vakken staan er dan bij.
2. Je zoekt bij het vak een spel uit. Kijk dan wel even voor welke groepen dit spel geschikt is.
3. Via de zoekmachine: je kunt daar een trefwoord intypen en de spelletjes worden getoond.
Leerpellen.nl ........


Kinderpleinen

Startpagina voor school en thuis voor Kinderen, studenten en volwassenen.
Kinderpleinen .......


Schooltv.nl

Schooltv staat voor multimediale projecten. Alle tv-programma's hebben begeleidend materiaal. Afhankelijk van het project bestaat dat uit een handleiding voor docenten en leerlingenmateriaal, cd, cd-rom en de websites.
Schooltv.nl is een website met achtergrondinformatie, aanvullend materiaal en een verwijzing bij het missen van een uitzending ( www.uitzendinggemist.nl ).
Schooltv.nl ........


mouse trainer

Dit is een freeware trainingsprogramma voor nieuwe computergebruikers. Het traint snel het muisgebruik bij iedere nieuwe gebruiker. Het is ideaal voor computertrainingscentra en bij workshops. In ongeveer 60 minuten raakt de cursist bekend met klikken, dubbelklikken en slepen, zonder de tussenkomst van een supervisor.
Mouse trainer ......


Spelletjesplein

Leuke en leerzame spelletjes verzameld op 1 website!
Kies aan de linkerkant van deze tekst een spelletjespagina.
Spelletjesplein ..........


Kerpoof

Bron: Pierre Gorissen.

Een online tool voor het maken van stripverhalen of tekenfilmpjes. Het is de bedoeling dat het laagdrempelig genoeg is voor kinderen.

Het maken van een stripverhaal is een kwestie van het op een achtergrond slepen van figuurtjes en het toevoegen van tekstwolkjes. Het maken van een tekenfilm is wat geavanceerder omdat je met een tijdbalk en bewegingen kunt werken.
Kerpoof .......


Hot Potatoes


Op deze site vind je lesmateriaal voor thuis of op school, ontworpen door diverse basisschoolleerkrachten. Hiervoor is het programma 'Hot Potatoes' gebruikt,  vandaar onze Nederlandse naam 'Hete Aardappelen'.
De oefeningen zijn per leerjaar gesorteerd op de hoofdvakken: taal /lezen, spelling.
Hot Potatoes
....


Klokrekenen


Welkom bij KlokRekenen.nl!! Voor het vak rekenen kan je hier werkbladen maken voor het onderdeel klokkijken. Voer de gewenste waardes in en druk dan op de knop 'Genereer'.
Klokrekenen .......


Meester Michael


Op de homepage van 'Meester Michael.nl' slechts twee links (klik op het plaatje voor een vergroting):

Leerlingen moeten op hun 'groep' klikken. Er verschijnt dan een pagina met de schoolvakken: rekenen, taal, lezen, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, verkeer, muziek, creatief, algemeen, Engels en filmpjes. Klik je op een van de vakken, dan krijg je een linkoverzicht. Bij 'filmpjes' vind je een hoeveelheid educatieve filmpjes, die je overal bij kunt gebruiken. Keurig onderverdeeld per hoofdstuk. Héél handig!

Klik je op 'leerkrachten' dan kom je op een pagina waar je kunt kiezen uit OB, MB, BB, IB/RT, ICT, Thema, LLN. Op de pagina de volgende tekst:

Maak hierboven een keuze.
Hier vind je links voor de leerkrachten vol met lesideeën, tips en bruikbare lessen.   
Onderverdeeld in onderbouw (OB), middenbouw (MB) en bovenbouw (BB).
Ook zijn er links voor de IB-ers, RT-ers en ICT-ers.
Onder 'Thema' vind je links naar sites over 'Sint', 'Kerst', 'Moederdag', 'Lente' enz..
Links naar educatieve websites voor de leerlingen vind je bij LLN.

Een eenvoudige, maar bijzonder handige en goed verzorgde site.
Meester Michael......


Yurls

Deze website is een overzicht van alle "webjes"-pagina's die ik (Jack Nowee) heb ontwikkeld. Inmiddels al bijna 200.
Deze pagina's zijn min of meer opgezet rond de gedachte van Meervoudige Intelligentie (Howard Gardner).
Hij stelt dat kinderen (mensen) leren vanuit een 8-tal intelligenties.
De rubrieken in de webjes geven dit aan.
Omdat het erg lastig is, om in deze webjes de specifike intelligenties (zoals Gardner ze bedoelt) te "vangen", lopen met name het "doen" en "kijken" enigszins door elkaar.
Deze twee rubrieken representeren a.h.w. het visueel-ruimtelijke en het lichamelijk-kinesthetische aspect.De webjes zijn ook uitermate geschikt, om kinderen vrij zelfstandig met een onderwerp aan de slag te kunnen laten gaan.
Ook als uitgangspunt om bijvoorbeeld een werkstuk te maken, voldoen ze prima.

Op de tabbladen vindt u ook "Weetjes". Hierin vinden we alleen de onderdelen "Taal" . "Kijken" en "Doen" terug.

Nieuw zijn de "Webpaden", waarmee met een Yurlspagina en een bijbehorend Word-document online webopdrachten kunnen worden uitgevoerd.

Jack Nowee

Yurls (Totaaloverzicht) ...........


 

 

 

Sommenplaneet

Sommenplaneet is (wordt) een reken-programma voor kinderen vanaf 6 jaar, voor thuis of op school.
Alle onderdelen zijn opgebouwd als spelletjes (op vele niveaus) die je kunt winnen door goed te rekenen.
Je kunt het gratis downloaden, installeren en kopiëren.
Het werkt zowel stand-alone als in een netwerk.
In het leerkrachtgedeelte kun je namen invoeren en (gedetailleerd) resultaten bekijken.
Sommenplaneet .......


TVB software

Alle programma's die Toine van Broekhoven aanbiedt via zijn site zijn GRATIS te gebruiken op basisscholen.
Leerkrachten of ouders die de software de moeite waard vinden worden verzocht om hun mening via een mail te laten horen.

Natuurlijk mogen de programma's ook thuis worden gebruikt!

Klik op download voor de laatste programma's en updates.
Lees meer .......


Netwijs

Netwijs.nl is een initiatief van het bedrijf Station to Station dat basisscholen voorziet van ICT-toepassingen in het onderwijs. Het bedrijf bestaat grotendeels uit mensen die werkzaam zijn in het basisonderwijs.

Netwijs.nl is een portaalsite, dat tevens een filter is voor de scholen die het NetwijsPakket hebben aangeschaft. Leerlingen die vanaf die scholen op het internet komen, kunnen alleen op de websites surfen die bij Netwijs.nl staan gelinkt. Uiteraard kunnen ook ‘buitenstaanders’ van de meer dan 500 links in Netwijs.nl gebruik maken.
Naar Netwijs .......


Kleurplaten.nl


Kleurplaten, bouwplaten, spelletjes, puzzels, prijsvragen enz...... Je vindt het allemaal op:
Kleurplaten.nl ........


Websitemaker 2

Met Websitemaker maak je gratis en zonder kennis van HTML in makkelijke stappen je eigen website. Je kan met de nieuwe versie nu ook audio en video toevoegen en een poll of rss feed plaatsen.
Websitemaker 2 .........


VLL Beeldbank


Een prachtige site, waarin Beeldbank van elk van de aan te leren woordjes in de eerste 7 kernen van Veilig leren Lezen een filmpje laat zien. Uitstekend geschikt voor kinderen die nog wat extra moeten oefenen, of indivdueel aan de slag kunnen.
VLL Beeldbank
.........


Teleblik

Actuele en historische bronnen uit de archieven van de publieke omroepen en  het Polygoon Journaal online beschikbaar voor het onderwijs.
Teleblik ........


Keyboard Explorer

Dit is een freeware trainingsprogramma voor nieuwe computergebruikers. Het traint snel het gebruik van het toetsenbord bij iedere nieuwe gebruiker. Het is ideaal voor computertrainingscentra en bij workshops. In ongeveer 60 minuten raakt de cursist bekend met het toetsenbord, zonder de tussenkomst van een supervisor.
Keyboard Explorer ..........


Veilig Leren Lezen (extra oefeningen)


Extra oefeningen voor Veilig Leren Lezen van van Daniël Billiau.
Download ........


Rekenweb
(RekenMaar)

Heel veel (online) spelletjes, die heel goed bruikbaar zijn als extra rekenwerk: rekenwerk voor snelle leerlingen, goede rekenaars of kinderen die moeite hebben met rekenen. Deze spelletjes zijn ook goed te gebruiken bij het zelfstandig werken. De leerlingen maken eerst de basisstaak. Zijn ze daarmee klaar, dan mogen ze achter de computer de spelletjes van RekenWeb doen. Maar ook leerlingen die achter raken bij het normale rekenonderwijs kunnen plezier ervaren bij deze spelletjes!!
Rekenweb (RekenMaar) .......


Klokkijker

Een prachtige klokkijkwebsite: 'Klokkijker'.
Deze mooie (sprekende) klok is te vinden op:
klokkijker.....


Juf Melis

Nederlands oefenen!

Welkom op mijn site. Ik ben juf Melis en ik geef Nederlands op een school voor voortgezet onderwijs. Ik wilde graag zowel spelling als grammatica makkelijker maken voor leerlingen van de bovenbouw van de basisschool en leerlingen van de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.
Met deze site kunnen jullie eenvoudig en snel oefenen. Als je klaar bent, worden de opdrachten voor je nagekeken. Veel succes!
Groetjes van juf Melis
Juf Melis.....


Sneltoetsspel

De website waar je gezond, slim en snel de computer leert bedienen. Niet meer met de muis maar met sneltoetsen.
In samenwerking met de Hogeschool Utrecht is het sneltoetsspel Online Sneltoetsspel (groep 5 t/m 8) gemaakt. Hiermee leer je al spelenderwijs de sneltoetsen in verschillende programma's: Windows, MS Word, MSN, Internet Explorer en Live mail.
Bevrijd de beesten die in verschillende klaslokalen gevangen zitten door de opdrachten zoveel mogelijk met sneltoetsen te doen.
Speel het spel en bevrijd de gevangen beesten!
Sneltoetsspel ......