Gratis Software Site

Gratis Software Site wijst je de weg in de wereld van gratis software door heel veel downloads, tips, nieuws, adviezen voor pc beveiliging, zakelijke software en hulp aan te bieden. En het mooie is: alles wat wij bespreken is gratis. Je kunt hier - legaal en veilig - de beste freeware downloaden! Bovendien is Gratis Software Site altijd actueel en betrouwbaar.
Download .......


Faxing

Een gemakkelijk te gebruiken fax is ingebouwd in Windows XP. Het traditionele faxapparaat kan dus de deur uit! Je kunt faxen versturen en ontvangen vanaf je computer.
Lees meer .......


Feedreader

RSS-feeds (nieuwsbronnen) kun je op twee manieren gebruiken: je bezoekt ze met Feeder, of je gebruikt een reader. FeedReader is zo'n programma. Een reader is te vergelijken met een e-mailprogramma als Outlook Express. Met behulp van de reader kun je feeds opslaan, lezen en beheren.
Lees meer .........


FastStone Image Viewer

Met FastStone Image Viewer kun je foto's en afbeeldingen op je pc handig beheren en bekijken. je kunt slideshows maken van groepen afbeeldingen waar je zelfs muziek onder kunt zetten!

Ook kunnen enkele eenvoudige bewerkingen op foto's uitgevoerd worden, zoals: vergroten, verkleinen, bijsnijden, roteren, kleurcorrectie en rode ogen correctie.
Lees meer .........


PixResizer

Een heel handig programma om een aantal foto's ineens te verkleinen, naar eigen inzicht: zélf instellen van de doelextensie, de nieuwe kwaliteit, de automatische grootte, etc...
Lees meer .........


Skype

Gratis bellen met Skype en nog veel meer!!!
Lees meer .......


Webdisk

Als XS4ALL-abonnee heb je automatisch een flinke portie schijfruimte. Hier kun je je homepage neerzetten, maar ook backups en bestanden veilig opslaan. Je schijfruimte kun je overal benaderen, vanaf elke computer met internettoegang. Webdisk maakt het heel gemakkelijk je XS4ALL-schijfruimte te gebruiken. Je schijfruimte verschijnt gewoon op je computer, alsof het een harde schijf is die in je computer zit. Op Apple computers verschijnt Webdisk zelfs gewoon op je bureaublad. Webdisk kun je, met je loginnaam en wachtwoord, ook online benaderen, dus je documenten heb je altijd en overal bij de hand.
Lees meer ..........


Iagenda

Welkom bij iAgenda!
iAgenda is een gratis website waarop je een online agenda kan beheren. In deze agenda kun je snel en overzichtelijk afspraken beheren, delen en bekijken. Het is de meest uitgebreide maar toch gebruiksvriendelijke online agenda.
Lees meer .........


PDF creator

Na installatie van PDF Creator kunt u vanuit bijna elk programma via het menu Bestand/Afdrukken een document converteren naar de PDF-bestandsindeling. PDF Creator werkt als een virtuele printer: Je drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Je kunt dus bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie PDF'jes maken. Je doet dit door PDF Creator als printer te kiezen in het programma waarmee je werkt. Vervolgens sla je het bestand naar keuze op als PDF.

Lees meer ........


MailWasher Pro

MailWasher Pro kan beschouwd worden als een eerste verdedigingslinie, voor het uitwieden van junk, te grote attachments, en potentieel gevaarlijke virussen. Hiermee krijgt men de controle terug over de e-mail inbox, maakt een einde aan e-mails met ongewenste inhoud en bespaart tijd bij het ophalen van e-mail. Bekijk e-mail op de server voordat het naar de pc komt en wis het. Ondersteuning door middel van een vriendenlijst en een zwarte lijst.
Lees meer .......


Soapbox

Programma om video's te uploaden en te bekijken. Ook embedded te downloaden naar je eigen website. Betere kwaliteit dan YouTube!
Lees meer ......


YouTube


Programma om video's te uploaden en te bekijken. Ook embedded te downloaden naar je eigen website. Alternatief is Soapbox. Zie elders op deze pagina.
Lees meer .......


myPlick

Pierre Gorissen:
Toen ik een tijdje geleden een screencast maakte over het maken van een Slidecast bij Slideshare was het nog zo dat er eigenlijk geen volwaardig alternatief was voor die dienst. Maar die is er nu zeker wel: myPlick
Lees meer
...........


Giveaway of the day

Bescherm je digitale foto's met uMark van Giveaway. uMark is een krachtig programma dat watermerken kan aanmaken. Het brengt zichtbare watermerken aan in je digitale images en foto's. Of het nu je bedrijfsnaam, logo of copyright notitie is; uMark voegt het er aan toe!!
Lees meer .......


Screencast-O-Matic


Voor het maken van een screencast heb je nu helemaal geen software meer nodig!
Als je gebruikmaakt van Screencast-O-Matic kun je direct online je screencast opnemen! Je moet wel Java op je computer hebben geïnstalleerd.
De opgenomen screencast kun je embedden in je website en ook nog als .mov bestand downloaden.

Lees meer .......


Blip.tv

Een video sharing site. De filmpjes worden prachtig in 16:9 weergegeven.
Lees meer .....


Wordpress

WordPress is alles wat je nodig hebt als je gemakkelijk en snel iets op het web wilt publiceren.
Lees meer ........


Typeles online

Welkom op typelesonline.nl!
Op deze site kunt u snel met 10 vingers leren typen. Begin met de Letters, en oefen tot u blind alle letters en enkele leestekens kunt vinden.
Vervolgens kunt u oefenen met Zinnen, afkomstig van www.nu.nl.
Tot slot kunt u ook uw eigen tekst gebruiken als oefenstof, met Mijn tekst.

Lees meer ......


Image Resizer

Digitale foto's verkleinen in een handomdraai. Dat kan snel met Image Resizer van Microsoft. Download via Seniorenweb.
Lees meer ........


Picture Ace

Bent u het beu om met Internet Explorer afbeeldingen te bewaren en iedere keer de bestandsnaam te moeten opgeven? Picture Ace is een totaal oplossing om afbeeldingen te downloaden van het Net. Gedaan met de Opslaan Als dialoogboxen, 1 klik volstaat om de afbeelding op uw harde schijf te bewaren!
Download .......


Paint.net

Paint .NET 3.0 is een voortzetting van een studentenproject ooit op gezet door Microsoft zelf. Paint .NET is al toe aan versie 3 en biedt tal van features die de gewone Paint niet biedt.
Download .......


XnView

XnView is een prima programma om afbeeldingen mee te bekijken, beheren en licht te bewerken. Met name het grote aantal grafische bestandsformaten (meer dan 400!) dat ondersteund wordt is een pluspunt van XnView. Voor de conversie van afbeeldingen is XnView dan ook zeer handig.
Lees meer .......
Download ......


Avast

Bron: Willy Vermaelen.
De Avast home edition versie 4.7 mag je gratis downloaden en installeren voor thuisgebruik. Deze softfare kan de vergelijking met dure antivirus software zeker doorstaan.
Je kunt , na registratie een registratiecode invoeren, waarmee je de antivirus één jaar lang kunt gebruiken. Na één jaar vraag je opnieuw een code aan voor thuisgebruik.
Let op tijdens het downloaden: kies de juiste versie:
- avast Home edition,
- kies de 32 of 64 bit versie,
- vraag een registratiesleutel aan,
- voer de registratiesleutel in.
Download .........


KeepVid

KeepVid is een webapplicatie waar je eenvoudigweg de url van de video ingeeft, en je krijgt een rechtstreekse link naar de file zelf. KeepVid ondersteunt een hele waslijst (46) aan online videodiensten en biedt bovendien een handige bookmark om nog sneller video’s te downloaden.
Download .........


Firefox Portable

Firefox Portable Edition kun je op een USB stick installeren, maar ook gewoon in een willekeurige map op je harde schijf. Dat 'installeren' is overigens niet meer en minder dan het (laten) uitpakken van de bestanden. Geen andere bestanden op andere plekken op je computer. Zodra je die map verwijdert is elk spoor van Firefox ook weer weg.
Download ........


RTV Toolbar

Muziek terwijl je werkt: RTV ToolbarGepubliceerd op: 04-January-2008 00:00

Met de RTV toolbar luister je thuis of tijdens het werk online naar jouw favoriete radiostation. Luister naar Radio 1, Caz, SKY, SportNieuws AD, Q-Music, Classic FM, Vlaamse hits of een van de vele stations met oriëntaalse muziek, oldies, reggae, jazz, urban en meer!

De RTV Toolbar is een initiatief van Sipke Kloosterman, POLS Netwerk. De Toolbar is veilig, je download geen spyware. Het installeren is eenvoudig. Met de rechter muisknop kun je de toolbar tijdelijk onzichtbaar maken. De toolbar verwijderen? Dat gaat op dezelfde manier als het verwijderen van andere software.

Download ..........

CutePDF printer

Maakt PDF files van professionele kwaliteit van bijna alle printbare documenten. Freeware voor persoonlijk, zakelijk of educatief gebruik. Geen watermarks, geen popups. Ondersteunt nu 64 bit Windows. Nu ook geschikt voor Windows Vista.
Download .......


PrimoPDF

Een heel gebruiksvriendelijk programma om PDF bestanden te maken. Drop files to Convert .....
Download ......


IrfanView


IrfanView is een klein gratis programma waarmee je snel een aantal gebruikelijke aanpassingen en verbeteringen op je foto's aanbrengt.
Het heeft een uitstekende slideshow.
Je kunt ook een foto vanuit IrfanView mailen.
Lees meer.......


Adobe Reader

Recentste versie voor uw besturingssysteem
Windows XP , Nederlands
Lees meer .........


Audacity

De vrije Geluidseditor geschikt voor elk besturingssysteem
Audacity® is vrije software met een open broncode voor het opnemen en bewerken van geluid. Hij is te gebruiken met Mac OS X, Microsoft Windows, GNU/Linux, en andere besturingssystemen
Lees meer.....


Firefox

De prijzenwinnende browser is nu nog sneller, nog veiliger en volledig aanpasbaar aan uw online leven. In Firefox 2 hebben we krachtige mogelijkheden gestopt die uw online ervaring nog beter zullen maken. Download Firefox 2 nu en haal het meeste uit het web.
Lees meer ............


PDF-XChange Viewer

Pdf viewer die de mogelijkheid geeft om een pdf document te veranderen.
Lees meer..........


Syncback

SyncBack gebruik je voor het backuppen, synchroniseren en terugzetten van mappen en bestanden.
Lees meer ........


Java

Lees meer .......


Flash

Adobe Flash Player Download Center Windows
Lees meer .........


Shockwave

Shockwave Player Download Center.
Download voor Windows-versie.
Lees meer ........


Paperless printer

Paperless Printer is een freeware pdf creator voor niet commercieel gebruik.
Lees meer
.......


Scribd

Scribd is gelanceerd, zeg maar een YouTube voor boeken en documenten. Het was slechts een kwestie van tijd, het moest er een keer van komen. Maar vanaf nu kunnen ook Word-, PowerPoint-, Excel-, PDF en andere documenten online eenvoudig gedeeld worden. Dat betekent dat ook boeken, brieven, wetteksten, contracten, fotoseries,spreadsheets, historische documenten en e-books voortaan in webpagina’s geplakt (’embed’) kunnen worden.
Lees meer .........


Tokbox

is gratis online dienst voor videochat. Na het aanmaken van een account kun je een 'embed'-code downloaden die je in een webpagina, je weblog, je myspace pagina etc. kunt plakken.
Lees meer ........


Resize2mail.com

Een online webtool voor het aanpassen van beelden, ontwikkeld voor digitale cameragebruikers, webbeheerders, reizigers, of wie dan ook die snel een digitaal beeld wil verkleinen voor email of voor publicatie op een webpagina. Hiervoor hoeft geen programma te worden opgestart! Wij zijn trots op onze samenwerking met photo2mobile: zet je foto op je mobiele telefoon. Geen software of kabel nodig!
Lees meer ........


High Quality Photo Resizer

Je kunt in High Quality Photo Resizer afbeeldingen opslaan in jpeg-, bitmap-, tga- en tif-formaat. Voor de afmetingen kun je kiezen uit een aantal voorinstellingen of zelf een afmeting in pixels intikken.
De verhouding van de foto's blijven overigens goed (geen vervormingen dus).
Lees meer .....


Windows SteadyState

Een eenvoudige manier om meerdere gebruikers te beheren:
Niet elke gebruiker hoeft toegang te hebben tot elke softwarefunctie. Uw systeem kan stabieler en consistenter draaien wanneer u de toegang tot het Configuratiescherm, netwerkbronnen en andere gevoelige gebieden beperkt.

Een vergrendelde omgeving voor gedeeld computergebruik:
U kunt een hele groep gebruikers als één enkele gebruikersaccount beheren. De nieuwe Windows SteadyState-console maakt het gemakkelijker dan ooit tevoren om gebruikersprofielen te maken en te wijzigen.

Schijf en systeembeveiliging:
Wanneer u de instellingen hebt gerealiseerd die u wilt hebben, kunt u achterover leunen. Alle wijzigingen die een gebruiker mogelijk aanbrengt in de configuratie of op de harde schijf kunnen vanaf nu op eenvoudige wijze ongedaan worden gemaakt door de pc opnieuw te starten.
Lees meer ..........


Google Reader


Met Google Reader is het bijhouden van je favoriete websites net zo makkelijk als het controleren van je e-mail. Blijf bij de tijd.
Google Reader controleert je favoriete nieuwssites en blogs voortdurend op nieuwe inhoud.
Deel met je vrienden.
Gebruik de ingebouwde openbare pagina van Google Reader om eenvoudig interessante items met je vrienden en familie te delen.Overal gratis te gebruiken.
Google Reader is helemaal gratis en werkt in de meeste moderne browsers, zonder dat je software hoeft te installeren.
Lees meer ........


Thunderbird

Thunderbird 2 biedt verschillende nieuwe mogelijkheden om uw inbox nog beter georganiseerd te houden en op de hoogte te blijven. Thunderbrid 2 komt aan de meeste organisatorische noden tegemoet zodat u snel kan terugvinden wat u nodig heeft.
Lees meer .........


SeasideSoft Photo Rotator

Info van Seniorweb:
Foto's die u van uw digitale camera overzet naar de pc worden niet altijd automatisch gedraaid. Zo krijgt u veel 'liggende' portretten. Photo Rotator lost dit op. U kunt meerdere foto's tegelijk roteren, zonder kwaliteitsverlies.

Verder kunt u afbeeldingen horizontaal en verticaal spiegelen. De foto's voegt u toe door ze uit de Verkenner naar Photo Rotator te slepen.
Download ........


Yabmail

Wat is het?
Met Yabmail kun je snel en heel eenvoudig audioberichten versturen.

Wat moet je er voor doen?

1) Ga naar Yabmail.com
2) Klik op de knop voor het opnemen van een bericht en spreek je boodschap in
3) Voeg eventueel een paar geluidseffecten toe
4) Type het mailadres in van de persoon waar je het bericht naar wilt versturen
5) Type je eigen naam en mailadres is
6) Klik op verzenden.
Klaar.
Download .......


PhotoFiltre

PhotoFiltre is een zeer goede, uitgebreide foto-editor met een gebruikersvriendelijke interface. Het programma beschikt over alle standaardfuncties om afbeeldingen te bewerken en foto's te retoucheren. Bovendien kun je nog plugins downloaden voor extra effecten.
Download ......


MijnAlbum.nl


Plaats gratis je foto's in een online album en deel deze met familie, vrienden en kennissen. Je bepaalt zelf wie deze foto's te zien krijgen. Je ontvangt gratis 500 MB opslagruimte.
Lees meer .........


AVG Anti-Virus

AVG Anti-Virus Free biedt gratis volledige, real-time bescherming van uw pc tegen virussen, wormen en trojaanse paarden! Dit complete en gebruikersvriendelijke anti-virus pakket beveiligt continu uw pc.
Download ...........


OpenOffice.org

OPENOFFICE.ORG: EEN GRATIS ALTERNATIEF VOOR MS OFFICE.
Ongeveer negentig procent van alle pc’s heeft Microsoft Windows als besturingssysteem. Veel Windowsgebruikers werken met Microsoft Office, het pakket dat bestaat uit Word, PowerPoint, Excel, Access en Outlook. Dat doet velen vergeten dat er ook andere programma's bestaan die dezelfde taken kunnen uitvoeren.

Download .......


Snipshot

Met Snipshot (http://snipshot.com/)kun je online (zonder dat je fotobewerkingssoftware nodig hebt op je computer) foto's vergroten, verkleinen, roteren, contrast aanpassen. Vervolgens kun je de aangepaste foto's opslaan op je computer of direct doorsturen naar Flickr.
Download .......


Express Rip

CD Ripper:
Express Rip is een freeware programma voor Windows dat het CD audiobestand (wma) direct kan omzetten naar een wav en mp3 bestand. De kwaliteit van het geluid blijft uitstekend en het proces verloopt erg snel.

Download: ........


BrowseAloud


BrowseAloud is de ideale voorleeshulp die websites leesvriendelijker en begrijpelijker maakt. BrowseAloud is uniek omdat het niet alleen de tekst voorleest, maar ook met een meeleescursor toont wat er wordt voorgelezen.

De websitebezoeker met leesproblemen kan de voorgelezen woorden ook nog laten vergroten en de kleurinstellingen naar eigen behoefte aanpassen.

Download ......


Free PDF to Word doc. converter

Wat voor een converter! Stop er een pdf-document in en er rolt een keurig opgemaakt Word-document uit. Dat klinkt simpel, maar het behouden van de opmaak van het origineel is zeer lastig. Dit programma levert echter, zelfs in complexe situaties, een knappe prestatie en doet het regelmatig beter dan sommige commerciële sofware.
Download
.......


Google

Google producten
Overzicht ........

Zie verder hieronder


Gmail

Google's benadering van e-mail.
Gmail is een nieuw soort webmail, opgezet met het idee dat e-mail intuïtiever, efficiënter en simpel kan zijn. En misschien zelfs leuk om te gebruiken. Met Gmail beschik je namelijk over:
Lees meer .........


Google Agenda

Plan je agenda en deel afspraken met vrienden.
Zou het niet fijn zijn als je al je afspraken kunt bijhouden, agenda's kunt vergelijken met vrienden en familie en nieuwe activiteiten kunt vinden; en dat allemaal met één online agenda? Dat vinden wij ook
Lees meer.........


Google Docs &Spreadsheets

ls je ooit spreadsheets of tekstverwerkingsbestanden hebt uitgewisseld via e-mail en de verschillende versies hebt moeten bijhouden, is Google Docs & Spreadsheets wellicht de oplossing voor jou. Google Docs & Spreadsheets is een gratis webprogramma voor tekstverwerking en spreadsheets, waarmee je eenvoudig documenten kunt bijhouden en bestanden kunt laten bijwerken door anderen vanaf hun eigen computer. Je kunt bijvoorbeeld de huiswerkopdrachten van je leerlingen coördineren, je boodschappenlijstje vanaf het werk of thuis bekijken of samen met collega's op afstand werken aan een nieuw bedrijfsplan.
Lees meer ........


Google Maps

Welkom bij Google Maps
U kunt de kaart met uw muis slepen en dubbelklikken om in te zoomen op de kaart.
Lees meer ........


Picasa

Uw foto's zoeken, sorteren en delen.
Picasa is gratis te downloaden software van Google.
Lees meer ........

Screencast
Willy Vermaelen


Google Talk

Google vindt dat communicatie gratis moet zijn. Met Google Talk kunt u gratis met uw contacten bellen en chatten, op elk moment en overal ter wereld.
Lees meer ........


Google Page Creator

Google Page Creator is een online WYSIWIG-programma (What You See Is What You Get) om webpagina's mee te maken. Gebruikers kunnen via hun browser teksten intikken, afbeeldingen toevoegen, pagina's online zetten en naar elkaar linken zonder dat je over enige html kennis hoeft te beschikken.
Lees meer .........

Screencast
Willy Vermaelen


Avidemux

Avidemux is een programma voor het bewerken van video's. Je kunt op een heel eenvoudige manier knippen en plakken, en het toevoegen van geluid of converten van een videobestand is ook heel gemakkelijk.
Lees meer .........


SPAMfighter

SPAMfighter heeft in samenwerking met Microsoft de sterkste, veiligste en meest effectieve antispamtool op de markt gerealiseerd. Als u van alle spam in Outlook of Outlook Express af wilt, installeer dan SPAMfighter. Het is geheel gratis bij thuisgebruik.
Lees meer .......


Viddler

De tegenhanger van YouTube. Een uitstekend programma vor het embedden van video's in je website. Het ondersteunt ook meer formaten dan YouTube en is (nog) zonder reclame.
Download .......


Snippy

Snippy is een piepklein programmaatje dat rustig in de systemtray wacht tot je de activeringstoets indrukt. Daarna kun je met de muis een willekeurig gevormd of rechthoekig stuk van een webpagina knippen. Dit digitale knipsel kun je vervolgens in een mailtje plakken om naar vrienden te sturen.
Lees meer .......Recuva

Recuva tracht voor u gewiste bestanden terug te halen. Niet alleen van uw harde schijf maar ook van uw camera of mp3-speler. Het programma vindt alles en toont u vervolgens de conditie van de gevonden bestanden (wel of niet te redden).  

Bestanden zoeken
Start het programma na installatie. Selecteer onder Select drive op welke schijf u wilt zoeken en klik vervolgens op Scan. Recuva doorzoekt razendsnel de schijf. De zoekresultaten kunt u filteren door onder Find een bestandsnaam of een deel daarvan in te vullen. De resultaten laten u het volgende zien: Filename toont de naam van het bestand, Path, het pad naar de map waar het bestand zich bevindt, Size geeft de bestandsgrootte aan, Last modified, de datum waarop het bestand voor het laatst is bewerkt.

Wel of niet te redden
De laatste twee opties zijn het interessantst: onder State leest u de conditie van het bestand ( Very poor wat wil zeggen 'erg slecht', poor staat voor 'slecht' of Excellent, wat wil zeggen 'uitstekend'). Bestanden die als Excellent worden aangemerkt herstelt u moeiteloos. Onder Comment leest u waarom de conditie van het bestand is zoals het is. No overwritten clusters detected, wil zeggen dat het bestand niet is overschreven met andere informatie en daarom terug is te halen.

Terugzetten
Vink onder Filename aan welke bestanden u terug wilt zetten. Klik daarna op de knop Recover, selecteer de map waarin u het bestand wilt opslaan en klik op OK. Uw bestand(en) is (zijn) gered
Download ........


Comvu

Een zeer interessante ontwikkeling van ComVU Mobile. Met hun applicatie is het mogelijk om live beelden en geluid uit te zenden vanaf een Mobile device. Ideaal voor journalisten die geen grote camera mee kunnen nemen Lees meer .......


Blogger

Een blog is een eenvoudig te gebruiken website waarmee je snel je ideeën kunt delen, met anderen kunt communiceren en geheel gratis!!!
Lees meer .......


Google Earth

Google Earth combineert satellietbeelden, kaarten, terreingegevens en 3D-gebouwen met de zoektechnologie van Google om geografische gegevens van de hele wereld binnen handbereik te brengen.
- Vlieg naar uw huis.
Typ een adres in, klik op Zoeken en u zoomt er meteen op in.
- Zoek naar scholen, parken, restaurants en hotels. Download routebeschrijvingen.

- Kantel en draai de weergave om terrein en gebouwen in 3D weer te geven of kijk omhoog om de hemel te verkennen.
- Sla uw zoekopdrachten en favorieten op en deel ze met anderen.
Lees meer .......


Gadwin Printscreen

Met Gadwin Printscreen kun je screenshots maken. Deze screenshots kun je precies naar wens aanmaken.

Zo kun je opgeven in welk van de 6 image formaten de screenshots opgeslagen moeten worden en waar de screenshots opgeslagen moeten worden.

Ook kun je opgeven dat maar een bepaald deel van het scherm gekopieerd moet worden.

Download .......
B/Works

B/Works is een eenvoudig programma om uw digitale foto's een nostalgische retrolook te geven.
Download ........


Freecorder

Met dit freeware programma kun je alles opnemen wat de computer afspeelt. Het werkt met alle soorten streaming audio, zoals muziek op Myspace, LastFM, Deezer en internet radiostations. Je kan het geluid van video's opnemen, en alles dat de computer binnenkomt via de microfoon of een andere aansluiting. Freecorder installeert zich als een toolbar in de browser.
Lees meer .....
Download
......


TimeSlot

Je wilt als ouder dat je kinderen naast internetten ook hun huiswerk maken. Maar hoe regel je dat goed en zonder ruzie?

Dat doe je voortaan heel eenvoudig met het gratis computerprogramma TimeSlot. Een automatische hulp voor jou als ouder. Het helpt je kinderen om zich te houden aan de afspraken die jullie hebben gemaakt over de tijd dat ze computeren.
Lees meer .......
Download ........


Foto Tagger

Met Foto Tagger maak je in een handomdraai notities op plaatjes/foto's.
De notitie kan in één klik verborgen worden zodat de originele afdruk intact blijft. De notitie blijft altijd bij de afbeelding, waar het ook geplaatst is.
Download .........


Free Mp3 Wma Converter

Er zijn vele gratis tools te downloaden voor het converteren van muziekbestanden in diverse formaten. Weinigen zijn echter zo eenvoudig in het gebruik als Free Mp3 Wma Converter.
Download .........


FotoFlexer

FotoFlexer heeft veel opties en is erg overzichtelijk. Een van de leukste: 'smart resizing'. Daarmee doe je ongewenste mensen in een oogwenk verdwijnen van een mooi plaatje.

FotoFlexer is de moeite waard voor iedereen die gratis foto's wil bewerken zonder al te veel inspanningen.
Download ........


ImgBurn

ImgBurn is een lichtgewicht CD/DVD/HD_DVD/Blu-ray brandprogramma dat iedereen op zijn computer zou moeten hebben staan.
Download.........


Piclens

Als je een mooie manier wilt hebben om door foto collecties te bladeren moet je eens naar PicLens kijken! PicLens is beschikbaar als plugin voor Firefox (Windows en Mac), Internet Explorer en Safari en eenmaal geïnstalleerd kun je op een prachtige manier door foto's en andere plaatjescollecties heenbladeren. Het werkt met o.a. Flickr en Picasa, maar ook met de zoekpagina voor afbeeldingen van Google en Yahoo. Ga op een foto staan en je krijgt een klein pijltje in beeld. Als je daarop klikt gaat er een prachtige wereld voor je open...
Download ..........


Windows Live SkyDrive

Uit: Computer Idee.
Windows Live SkyDrive is een dienst van Microsoft om bestanden online op te slaan. Windows Live SkyDrive biedt de mogelijkheid om bestanden op het Internet te plaatsen en ze online te openen. Dit alles met een maximum van 5 GigaByte in totaal en 50 MegaByte per te uploaden bestand. In tegenstelling tot Windows Live Drive kan Windows Live SkyDrive permanent gegevens online opslaan.
Download .........


Picnik

Computer Idee:
Wie veel foto's bewerkt, doet er verstandig aan om gewoon een goed fotoprogramma te kopen of op zijn minst een gratis fotobewerker te installeren. Wanneer je maar zelden iets aan een foto doet, is een on-line-applicatie echter een alternatief. Picnik is zo'n alternatief. Na het uploaden van een foto kun je er allerlei gangbare bewerkingen op loslaten zoals bijknippen of roteren, rode ogen corrigeren, kleur en helderheid aanpassen, enzovoort. Daarnaast biedt de site de nodige creatieve filters en de mogelijkheid om tekst en vormen toe te voegen. De bewerkte foto kunnen vervolgens onder een andere naam worden opgeslagen.
Download
.........


 

Media Convert

Media-Convert werkt zonder inschrijving en gratis. U hebt alleen maar Internet nodig. U kunt verschillende formaten veranderen.
Lees meer ...........


Flickr

Flickr is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire site om als opslagplaats te gebruiken, vooral onder webloggers. Flickr meet in tegenstelling tot veel andere fotodiensten niet de opslagruimte die de foto's in beslag nemen, maar het dataverkeer. Wanneer foto's dus weer verwijderd worden heeft dat geen invloed op de opslagruimte die je nog over hebt.
Lees meer ..........


Flickr Uploadr

Hoe gebruik je Windows Uploadr?

Installeer de Uploadr eerst op je computer:
Ga naar de Tools pagina en download Uploadr voor Windows. Als het is gedownload dubbelklik erop om het te installeren.


Volgende: Verbind Uploadr naar je Flickr account. Als je Uploader voor de eerste keer opent, zal je worden gevraagd om Uploadr toe te staan om verbinding te maken met flickr.com. Volg de stuiterende bal om er zeker van te zijn dat je ingelogd bent in flickr.com, zodat Uploadr weet wie je bent!
Lees meer .......

 
Camstudio

CamStudio is een handig programma waarmee je filmpjes kunt maken van hetgeen er op je beeldscherm gebeurt. Eventueel met audiocommentaar.
Lees meer .......


Cool Resizer

Cool Resizer is een perfecte tool om je plaatjes en foto's van digitale camera's te resizen.
Het is heel gemakkelijk te gebruiken en kan veel plaatjes tegelijk resizen.
Het enige wat je moet doen is selecteren van een vooraf ingestelde formaat (kleine thumbnail, grote thumbnail, e-mail, kleine web, grote web) en het programma zal alle resized plaatjes plaatsen in een subfolder.
Alle populaire formaten worden ondersteund. Je hoeft dus geen andere dure programma's te kopen!
Lees meer ........


Windows Live Writer

Microsoft heeft een testversie van het gratis weblogprogramma Windows Live Writer geïntroduceerd waarmee gebruikers vanaf hun Windows-desktop kunnen bloggen.
Lees meer .......


FLV Player

FLV Player (Flash Video Player) 3.6 speelt Flash Video bestanden gratis voor je af.

De extensie .FLV is een bestands-formaat dat wordt gebruikt om video's te verspreiden over het internet. Website's die van .FLV bestanden gebruik maken zijn o.a. YouTube, Google Video en MySpace. De audio in het bestand is meestal gecodeerd als MP3.

FLV Player is een freeware programma.
Lees meer ......


J-Painter

J-Painter is een image editor waarmee je tekeningen kunt maken in een browser. Je kunt het op je website installeren. Het plaatje kan gesaved worden in PNG, JPEG en GIF formaat.
De gebruikersinterface is heel flexibel en kan gemakkelijk geconfigureerd worden voor vele applicaties.
Lees meer ........


Color & Paint

Een online tekenprogramma. Zoekterm in Google: Drawing online.
Lees meer .......


LogMeIn

LogMeIn Free geeft je de flexabiliteit om, waar dan ook, je computer over te nemen en te controleren. Het is veilig, gemakkelijk en gratis!!
Lees meer ...


I-Tunes

Download muziek, video's en gesproken boeken of download gratis podcasts uit de iTunes Store, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Beheer alles en speel alles af op je Mac of pc. Synchroniseer iTunes met je iPod en je bent klaar om op pad te gaan. Waarheen je ook wilt.
Lees meer ........


YOUSENDIT

Grote bestanden versturen? Doe het met Yousendit Maximaal tot 100MB. Voor het versturen van grotere bestanden zijn er speciale opties.
Lees meer .......


Norton antivirus updates

Als er nieuwe risico's naar voren komen, bouwt Symantec onmiddellijk nieuwe updates en stelt deze beschikbaar voor downloaden. De updatedefenities zijn te gebruiken voor bijna alle (legale) versies van de Norton Antivirus-programma's. Werkt je Live Update niet meer? Download dan hier de laatste versie van de beveiligingsupdates.
Lees meer .......


Slideshare

Slideshare is de grootste community om Powerpointpresentaties te delen op het web.
Lees meer ......


Windows Live Translator

Een online vertaalmachine.
Lees meer ........


FeedRaider

Online RSS-feeds reader/portal. Behalve dat je 'em zo naar je eigen hand kunt zetten, biedt het, ook zonder, dat al een mooi overzicht van interessante RSS-feeds op het gebied van technologie, web 2.0, podcasts, videos, etc.
Lees meer ......


Bloglines

Bloglines is een web-gebaseerde dienst waarmee gebruikers makkelijk rss-feeds kunnen opslaan, sorteren, doorzoeken en lezen. Bloglines is in korte tijd zeer populair geworden en concurreert met applicaties zoals RSS-reader die de gebruiker op zijn computer moet installeren. De voordelen van Bloglines zijn ondermeer dat een gebruikers de dienst vanaf elke computer kan raadplegen, en dat hij kan zoeken in de feeds van andere gebruikers.
Lees meer ......


GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) is het meest uitgebreide en beste gratis programma voor beeldbewerking. Deze oorspronkelijk voor Linux ontwikkelde software is ook al jaren beschikbaar voor Windows en Macintosh en kan op veel onderdelen de concurrentie aan met het alombekende (en dure) Photoshop. Als u geen professioneel grafisch ontwerper bent dan kunt u waarschijnlijk prima uit de voeten met GIMP.
Lees meer ..........


Artweaver

ArtWeaver is een tekenprogramma in de letterlijke betekenis van het woord. Je kunt er op je scherm mee schilderen en tekenen met tal van materialen.
Download .......


Icon Maker

IconMaker is een programma waarmee je ico-bestanden kunt maken van jpg-, gif- en png-bestanden. Ico-bestanden kun je voor verschillende dingen gebruiken als icoontje en zijn dus erg handig. IconMaker is zeer gebruiksvriendelijk.
Uitleg
Download ........


JPEGCrops

Met dit gratis tooltje kun je heel snel meerdere foto's zonder kwaliteitsverlies 'verkleinen' naar diverse (verhoudings)formaten.
Download ......


MyDatabus

5 Gb gratis software-opslag!!
Download ........


MWSnap


MWSnap is een krachtige tool voor het nemen van screenshots. Het kan een screenshot maken van een volledig venster, een actief scherm, een actief menu, of een gedeelte van het scherm.
Download .......


CCleaner

CCleaner is een heel goed en snel programma om uw pc mee op te schonen. Met CCleaner kunt u tijdelijke bestanden, gebruikerssporen, cookies en internetsporen (onder andere surfgeschiedenis, ingetypte adressen en automatisch aangevulde woorden) van Internet Explorer, Opera en Firefox opruimen.
Download .......


Symbaloo

Het is ons doel om van Symbaloo de meest simpele start op internet te maken. Zo simpel dat je het zelf had kunnen verzinnen... Met jullie feedback, vragen en oplossingen bouwen wij ons ei van columbus voor het internet. Ontdek en speel met Symbaloo en deel je ervaringen, opmerkingen en suggesties met ons via feedback@symbaloo.com

Symbaloo komt van een oud grieks werkwoord dat 'verzamelen', 'bij elkaar brengen' betekent.

Symbaloo is een idee van Tim Has en heeft als doel navigatie op internet een stuk eenvoudiger maken. Symbaloo is sinds juni 2007 beschikbaar in beta. Meer internationale versies worden momenteel ontwikkeld.

Info .................


PureText

Heb je wel eens tekst gekopieerd van een webpagina of een document en het toen willen plakken als een platte tekst in een andere applicatie, dus bijvoorbeeld zonder de plaatjes? PureText maakt het eenvoudig via een nieuwe hot-key (Windows + V).
Download .........


Swap Mouse Buttons

Als je linkshandig bent en de computer is voor rechtshandig gebruik ingesteld, druk op Ctrl-F12 om de muisknopfuncties om te wisselen. Je kunt ook weer heel gemakkelijk terug switchen naar rechtshandig gebruik.
Download .........


Bootable usb-stick

Stap 1: Download het programma SP27608.exe en installeer het op je computer.
.

Stap 2: Download het zip-bestand met DOS-bestanden. Klik op deze pagina op de link Primary Download Site en sla de bestanden op. Pak het Zipbestand uit in een aparte map op je computer.

Stap 3: Stop de usb stick, die je opstartbaar wil maken in de usbpoort. PAS OP: Alle bestanden op de stick worden door het formatteren gewist!!. Klik op HP USB-Disk Storage Format Tool. Het programma detecteert automatisch de usb stick (wel controleren i.v.m. het formatteren!)

Stap 4: Kies bij File System voor Fat32. Zet dan vinkjes voor de optiesQuick Format en Create a DOS startup disk. Klik op de knop met de 3 puntjes en selecteer de map waar de gedownloade DOS bestanden staan. Klik op OK. Klik op Start. De stick wordt nu geformatteerd.

Stap 5: Na het formatteren lijkt de de stick leeg te zijn, tenzij je de optie Verborgen bestanden weergeven hebt ingeschakeld. Dan zie je 3 bestandjes.

Stap 6: De opstartbare stick is klaar voor gebruik. Soms is het nodig om in de BIOS de opstartvolgorde aan te passen.